Sekarang kan banyak platform yang kita perlu kuasai supaya bisnes kita makin berkembang dan sales makin melonjat naik. Jadi kita perlu belajar satu-satu platform sampai kita expert dan jika kita expert, barulah bisnes kita boleh berkembang besar. 

Apa Platform tu? Haa.. Jom baca..

1. WHATSAPP

Untuk pengetahuan korang, di Malaysia sahaja, ada 21 juta pengguna yang setiap hari menggunakan Whatsapp. Dan Malaysia adalah negara paling ramai menggunakan whatsapp sebagai medium utama untuk berkomunikasi!-

Jadi kat sini, sayanglah kalau korang tidak belajar secara details dan jadi expert dengan whatsapp..

Banyak yang korang boleh belajar, antaranya macamana cara nak buat filling label untuk ‘Whatsapp Business’. Cara nak blast whatsapp kepada prospek.

Cara nak naikkan trust customer untuk membeli melalui whatsapp. Dan banyak lagi cara-cara yang korang boleh belajar sampai Expert!

2. INSTAGRAM

Jika produk korang adalah produk yang sesuai untuk golongan muda, maka Instagram adalah platform yang sangat sesuai untuk korang pasarkan produk tersebut.

Korang oleh buat teknik follow, teknik post gambar/video yang betul, teknik Saka, teknik targeted customer, teknik bayangan dan banyak lagi teknik-teknik yang boleh di buat di Instagram.

Korang boleh juga belajar cara nak buat Instagram Ads sampailah expert!

3. FACEBOOK

Facebook adalah bagi saya the best platform untuk promote secara besar – besaran..

Korang boleh pakai Facebook personal atau Facebook page untuk mengiklan bergantung kepada kesesuaian produk atau servis korang..

Banyak teknik-teknik yang korang boleh implement dalam Facebook ni. – Antaranya teknik nak naikkan engagement post, teknik nak buat murahkan FB Ads, teknik nak add targeted customer dan banyak lagi teknik-teknik yang korang boleh buat ūüôā

4. SHOPEE

Shopee ni adalah salah satu laman jual beli Online platform Ecommerce yang paling femes dan senang nak menjual. Setiap hari mesti ada saja orang nak membeli kat Shopee ni.

Bayangkan ada jika 1 juta orang masuk ke laman Shopee dan membeli, 1% daripada 1 juta orang pembeli tersebut korang dapat

Banyak teknik yang korang boleh implement kat sini jugak. teknik-teknik yang

5. WEBSITE

Website adalah nadi utama bisnes Online. Semua syarikat yang nak berjaya dalam masa yang lama wajib ada website.

Banyak teknik dan trick yang kita boleh implement untuk growingkan bisnes kita di website. ena belajar cara untuk buat website dan implement ilmu untuk tambahkan traffic, buat teknik saka dan juga kejar customer sampai dia beli produk

Categories: Tip

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *