Ketika musim PKP ramai yang terkesan dengan apa yang berlaku.

Kerja hilang, duit makin kurang, tak boleh bayar itu ini dan jika berlanjutan PKP, tak mustahil akan BANKRAP!

Tahu perasaan bagaimana bila Bankrap?

Usahawan bernama Hafiz Mansor ni dah lalui dan hidup sebagai orang Bankrap selama 6 tahun.

Dari bisnes telekomunikasi, bisnes kedai jamu, kedai baju bundle sampai la buat produk sendiri akhirnya Bankrap!

Dari ada duit banyak, buat jualan RM2.1 juta setahun dan lepas tu hilang satu persatu.

Beliau tak ada apa. Hilang segalanya. Akaun bank kena freeze. Down habis!

Walaupun hilang nikmat kena tarik tapi time tu beliau dapat rasa Allah saja yang ada bersamanya.

Allah masih sayang dengan dia sedangkan sebelum ni masa dia ada duit dia lupa Allah.

Apa yang tuan Hafiz Mansor buat?

Semuanya dia kongsikan perjalanan naik turun beliau berniaga dulu dalam satu ebook tulisan beliau sendiri berjudul “Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya” beserta dengan gambar-gambar beliau.

Bankrap-jadi-kaya

 

Kalau kalian masih boleh hidup dan belum merasa Bankrap, bacalah ebook Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya beliau sebab kalian akan banyak belajar dari kesalahan dan kegagalan yang dia lalui.

 

Sedangkan dia bila dah Bankrap pun masih boleh buat duit dan penuhkan akaun bank apa lagi kita yang belum Bankrap.

 

Mesti akan jadi lebih kaya dari beliau. InshaAllah..

 

Beliau nak kita bersedia dari fizikal dan mental dalam keadaan sekarang.

 

Banyak ilmu yang kalian boleh belajar dari pengalaman jatuh bangun dia sendiri.

 

Buat apa kita nak rasai kegagalan kalau kita boleh belajar dari kegagalan orang lain.

 

Hafiz Mansor sendiri kalau down beliau akan baca balik ebook beliau sendiri. Dan serius, air mata akan mengalir tanpa sedar.

 

Dulu buku Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya ni dalam bentuk buku fizikal. Edisi Pertama tahun 2016 terjual lebih 2000 unit dan dia print sendiri buku tu untuk kongsikan dengan ramai orang macam mana dia yang dalam bankrap masih mampu buat duit.

 

Kemudian Edisi Kedua tahun 2018 dicetak under Publisher. Masuk ke Kedai Buku Popular dan MPH. Kemudian buku dah stop dicetak atas sebab masalah publisher.

 

Sekarang dia keluarkan dalam bentuk Ebook dalam format (PDF) lebih mudah nak baca bila-bila masa saja.

 

Boleh baca dari Henfon atau Laptop. Nak print sendiri pun boleh. Jom! Baca ebook Bagaimana Bankrap Menjadikan Aku Kaya ini sebagai pedoman hidup kita.

Bankrap-jadi-kaya
Silakan Like & Share

Leave a Reply