Beberapa tahun yang lepas, Malaysia di gemparkan dengan laman web jual-beli online (e-dagang) terkenal antaranya Shopee dan Lazada yang menawarkan pelbagai jenis barangan begitu murah dan mudah untuk ditempah hanya dihujung jari.

Dan kini Viral pula dan hangat di media-media sosial iaitu Fingo. Mesti masih ramai lagi yang tertanya-tanya dan bagaimana Fingo ni boleh menjana pendapatan lumayan?

Pengenalan Ringkas Apa Itu FINGO?

Fingo merupakan satu platform jual beli online e-dagang dimana Fingo menawarkan pelbagai barangan berkualiti dan penghantaran Logistik. Pendek kata Fingo ini sama seperti Shopee dan Lazada.

Sumber Google

Walaupun Fingo masih baru diperkenalkan di Malaysia pada bulan Februari 2019 lalu, namun masih ramai yang belum tahu tentang Fingo.

Fingo merupakan sebuah syarikat yang berdaftar dibawah Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dibawah penyeliaan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri & Hal Ehwal Pengguna (KPDN & HEP)

Namun perkembangan Fingo sangat pantas dan dikatakan sudah ramai yang merebut peluang menjana pendapatan sambil membeli-belah secara online melalui aplikasi Fingo. Lihat gambar dibawah..

Kredit foto : Pedagang IT

Ada yang sudah menikmati pendapatan mencecah 4-5 angka melalui bisnes Fingo dengan cara yang mudah iaitu hanya memperkenalkan dan ajak orang ramai join bisnes Fingo.

Apa Yang Menarik Dengan FINGO?

Kredit Foto : Pedagang iT

Kalau anda pernah berniaga di Shopee atau Lazada, anda kena urus stok, packing barang, layan pelanggan dan sebagainya.

Tapi di Fingo, anda tak perlu buat kerja tersebut kerana semuanya Fingo akan uruskan untuk anda.

Tugas anda hanya buat marketing ajak orang ramai join Fingo melalui link id atau invitation Code pendaftaran anda sebagai Preferred Shopper.

Semakin ramai daftar Fingo dibawah anda dan membeli, semakin banyak hasil pendapatan anda.

Bagaimana Buat Duit Dengan FINGO?

Fingo menawarkan dan membuka peluang kepada orang ramai untuk menjana Pendapatan Pasif dan Aktif dengan sistem Affiliate Marketing.

Affiliate ni lebih kurang macam Dropship, Affiliate ini lebih mudah, anda hanya promot link id Fingo anda.

#1. Pendapatan Pasif

  1. Anda ajak rakan-rakan atau keluarga anda Install aplikasi Fingo ke dalam Smartphone dan Daftar secara Percuma (Shopper) melalui link invited code Fingo anda.

2. Apabila Shopper membeli barang di Fingo, secara automatik anda akan dapat komisen dari Fingo sebanyak 10% setiap harga barang yang mereka beli.

Contoh : Shopper dibawah anda membeli satu barang di Fingo berharga RM100, maka anda akan menerima RM10 secara pasif.

Bayangkan jika anda ada 100 orang Shopper berdaftar dibawah anda dan setiap hari mereka membeli barang, anda dah mendapat pendapatan tanpa perlu menjual.

#2. Pendapatan Aktif

Pendapatan Aktif berlaku apabila Shopper dibawah anda upgrade menjadi Preferred Shopper automatik anda akan menerima komisen sebanyak RM50 dari Fingo.

Kalau ada 10 orang Shopper dibawah anda upgrade ke Preferred Shopper, pendapatan anda akan dapat sebanyak RM500!

Menarik bukan?

Dengan syarat anda perlu upgrade menjadi Preferred Shopper terlebih dahulu barulah anda boleh invite orang join Fingo.

Bisnes Fingo ini sangat unik dan sistemnya berbeza daripada kedai online seperti Shopee, Lazada kerana Fingo yang berkonsepkan ‘Buy To Save, Share To Earn‘ dan memudahkan pengguna Fingo menjana pendapatan hanya menggunakan smartphone.

Sesiapa saja pun boleh buat bisnes Fingo. Rebutlah peluang ni dan jadilah yang terawal. 🙂

Silakan Like & Share
Categories: Tips Fingo

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *